Day 12 - What's In Your Bag

I MIN VÄSKA FINNS

 • min almanacka designad av marcus lundströmish.
 • stort ämnesblock designat av mig själv.
 • "spökhistorier i mästarklass" - en novellsamling av en massa gamla författare.
 • naturkunskap A
 • en vattenflaska
 • en trasig ögonfransborste
 • två pennor
 • ett sudd
 • en burk receptbelagd mensmedicin.

så var det med det!

Day 11 - Your Siblings

idag ska jag alltså presentera min bror, för det är det enda syskon jag har. han heter hans-david simon tobias hassle. född den fjärde oktober 1990, alltså tjugo år gammal. vi har alltid haft en väldigt bra relation, eftersom vi alltid fått bråka och vara osams och med det lärt känna varandras både bra och dåliga sidor. nu har vi kommit till den åldern där vi till och med är med varandra på fritiden, vi delar vänner och har fester tillsammans här hemma. vi funkar toppen tillsammans.

när simon var liten blev han mobbad, i tre år mer eller mindre. han bytte skola, tvingades sjunga solo av sin kära faster som också var hans lärare. tack vare det började han i musikklass i högstadiet, och på den vägen är det. nu är han en av de mest talangfulla sångare jag känner till och det mesta går rätt bra för honom.


brorsan!

You Like Having Sex?

sitter och lyssnar på sail away med david grey, läser spökhistorier författade av edgar allan poe, smsar med carolina som ännu inte är hemma hos sig (efter att ha varit på väg sen kl 13.45 idag)(let's all love sj), och tänker på ett citat ur filmen prime där uma thurman´s rolls väninna säger - "you like having sex?" "well yea.." "then don't buy him a playstation". så sant så sant. simon och marcus har börjat spela ett nytt bilspel, så nu har jag nästan hela lägenheten för mig själv medan dom sitter inne hos simon och spelar timme ut och timme in. förutom det så är uma thurman otroligt snygg.

och utöver detta väcker sail away många gamla kära, och mindre kära minnen. jag vet inte riktigt vad, men jag får en speciell magkänsla av låten. nu måste jag koncentrera mig på läsningen. i morgon är det måndag igen.


inte bara uma thurman är snygg, den här jackan är jävligt schysst också.

hejdå.

Day 10 – What You Wore Today

de största myxbyxorna jag har. dom är så stora att jag knappt har dom på mig. sen hade jag en gammal finalist-tshirt från partille cup, carros champion-tjocktröja och ett par blå strumpor. för tillfället sitter jag nyduschad i morgonrock, håret i en röd julig handduk och vita tubsockor. fashion!

Day 09 - Your Beliefs

jag tror, jag tror på akvavit.
jag tror, jag tror på dynamit.

nä. jag tror däremot att jag inte kommer att kunna skriva ett särskilt givande inlägg. jag sitter i soffan med carro till vänster och marcus till höger om mig. nyss slog klockan tolv, då skålade vi i glögg och önskade varandra en glad första advent och en god jul. vi tittar på pelle svanslös, dricker som sagt glögg och käkar nybakade lussebullar.

jag kan rada upp några saker jag tror och inte tror på;

kärlek, framtid, mirakel och att allt sker av en anledning. jag tror inte på gud, efter att jag konfirmerat mig.

nu vill jag fira första advent med pelle svanslös. kanske kommer det en uppdatering senare. den som lever och tror får se.

08 - A Moment

ett ögonblick, en händelse. typ som att carolina snart kommer ringa på dörren. hon kommer vara kissnödig och prata i falsett, precis som alltid. jag kommer bli kanonglad, skratta och sen kommer vi åka till ikea. vi kommer gå runt och önska oss varsin lägenhet, inreda små rum i våra hjärnkontor. vi kommer bli trötta, småsura och sen kommer vi åka hem. utmattade kommer vi diskutera vad vi ska fixa för middag. kanske kommer vi baka till en lussebulledeg. nu ringer det på dörren.

Nyårskläder, Redan.

fortfarande oklart vad som händer på nyår, men den här klänningen vill jag nog ha på mig oavsett. får gå o kika efter den imorgon med carrobarret. nu måste jag till skolan, sen väntar en arbetsintervju och efter det kommer carro och då drar vi till ikea! fullt upp.


07 - Your Best Friend

okej, jag har tio minuter på mig att skriva ett inlägg om min bästa vän, sen dör min dator. mitt andra, och kanske värsta problem just nu, är att jag inte har någon bästa vän, utan jag har flera bästa vänner. alla vänner är unika på sitt sätt, och tillför olika saker till mig och mitt liv och tvärt om. vissa känner mig bättre än andra, vissa vet mer om mig. vissa har jag känt sen jag var liten, andra har jag känt i knappt ett halvår.

michelle, carolina, filippa, johanna ingrid, alice, amel, dominique, marcus. det är dom jag direkt kommer att tänka på.

michelle har jag känt sen jag var fyra år. hon ramlade i ett dike fyllt av brännässlor, jag hjälpte henne upp och frågade "ska vi bli bästisar?" varpå hon svarade "ja, okejdå!". om hon och jag skulle träffas idag skulle vi nog inte vara vänner, men vi håller ihop ändå eftersom det bara är så. vi tycker om varandra och kan varandra utantill, trots att vi nästan aldrig träffas.

första gången jag träffade carolina stod hon längst fram i en kö på min nya skola. en lärare bad henne att ta hand om mig, och på den vägen är det. jag vet inte varför vi umgicks i början, vi bråkade minst tre gånger i veckan tills jag bytte skola. dels pga henne och hennes ickevänskap. sen återförenades vi i högstadiet, jag hade gått och blivit normal och hon var som vanligt, fast lite äldre och lite mindre rosa smink. i högstadiet lärde vi känna varandra väldigt bra, och nu är carolina en av mina trognaste vänner. jag skulle kunna skriva en bok om oss två. jag vet faktiskt inte riktigt vem jag skulle vara utan carro. barran. barret. carrot. hon, jag och cheezballz. jag kan inte skriva mer, då blir det här för långt.... en sak till bara, hon kommer hit i morgon!! som jag längtat. en helhelg med min bästa. det var nog två år sen det hände sist.

filippa och jag gick på sandbäcken tillsammans. jag trodde att hon var en dryg stropp, och hon trodde typ detsamma om mig. sen kramades vi av ren händelse. nu är vi samma person men ändå så obehagligt olika. filippa är lugnet i stormen kan man säga. hon är klok, duktig i skolan, någon att se upp till. hennes familj är den bästa av dom alla. hon, precis som carolina fast på ett annat sätt, är som en syrra för mig. vi kan varandra utantill, men slutar aldrig förvånas ändå på något sätt.

johanna, kort och koncist: det är min kusin. hon är så psykiskt stark så man blir knäsvag av att se henne. hon har alltid varit en förebild för mig. världens bästa kusinjohanna.

ingrid går i min klass på rytmus. jag vet inte hur det gick till, men vi började hänga i ettan. hon är den mest ambitiösa elev jag vet, hon klarar skolan med en klackspark. hon vågar vara den hon är, hon är sjukt duktig på att skriva. en såndär tjej man vill vara som. också väldigt stark. rolig. så himla bra tjej som jag verkligen vill ha i mitt liv, som förebild, som vän och vägledare på något sätt. finrid.

alicealicealice, min egna italiano. hon är så oerhört skön, gullig, bra vän, mån om andra. mån om mig. jag litar på henne och känner mig trygg i hennes sällskap. åh, vad jag tycker om alice.

amel... ja, punkt punkt punkt. amel är lätt en av mina bästa vänner. han vet nog det mesta som är värt att veta om mig. allt började i någon dålig flört som sedan blev till vänskap innan någonting hann förstöras. amel är smart, pålitlig och riktigt bra för mig. klok och ja, bra. jag tänker inte hänga ut den här relationen mer. den mår bäst av det.

dominiquan är alltid glad. hon vill alla väl. också en högpresterande person vad det än gäller. vacker, snygg, grym. jag vet inte vad jag kan tillägga. fantastiskt bara.

sist men inte minst - marcus. den person jag känt kortast, men som känner mig bäst. en människa som gör mig så oerhört trygg. han får mig att må bra och jag får vara precis den jag är. nu bor vi ihop och vi har det bra, men det var bara en av många dar´och de é glassigt.

we're all beeestes buddieees.

Kapitel 1, MoaLees År 2010

det är en månad kvar till julafton. det här året har gått så himla fort. om jag skulle dela in det i olika "kapitel" skulle det bli något sånthär:

kapitel 1
nyåret välkomnades med dunder och brak tillsammans med min filippa i katrineholm.

kapitel 2:
jag drog iväg på en resa till thailand. gjorde mig redo för slutspurten i ettan.

kapitel 3
hängde med en gammal vän som kom att bli mig väldigt kär. slutet på det blev början på...

...kapitel 4
sommar! marcusmarcusmarcus, henke, filippa, katrineholm, jobb, sommarmys, fest, carro, alicedompansallyjossan, peaceandlove, maja och tjejerna, familj, kärlek, livet är underbart.

kapitel 5
skolstart. tvåan. sjukt manodepressiv period som sakta men säkert håller på att avta.

...


alltså skulle jag dela in det här året i 5 kapitel. sjukt vad tiden går fort i den här åldern. snart är jag trettio, ska vara rik och ha barn. my god.

ännu är det en månad och en vecka kvar av det här året. kanske blir det till det sjätte kapitlet of 2010. i så fall lär det vara en period av värme, ännu mer kärlek och ännu mer glädje. julmys, pelle svanslös, tedrickande, pepparkaksfrossande och annat fint.


ååh.

Day 06 - Your Day

började dagen med sovmorgon; det behövdes efter att jag suttit uppe och pluggat inpå småtimmarna igår. tog en promenad till skolan där vi började med ett nytt arbete i historien. dagen var lång. jag hann med en svenskalektion, gemu (gehörs-musiklära), ensemble och matte. tog tuben hem och här sitter jag nu. har precis ätit middag, och sitter och tittar på scrubs. om en liten stund ska jag nog sätta igång med historian, kan vara skönt att vara i tid någon gång. annars ska jag lägga mig och läsa spökhistorier och dricka chaite. för tillfället har jag mina tankar på annat håll så det här blir inte ett särskilt genomtänkt inlägg.

dagens happening: facebook-chatten har bytt ljud.

hejdå!
sallyballe & moaballe

It's (soon) Christmas Time In The City

om jag nu ska utgå ifrån att jag kommer fira jul här hemma, då vill jag att hela julemånaden ska vara sådär mysigt julmagisk. jag ska se på julkalendern varje dag, precis som när jag var liten. jag ska ha en chokladkalender och äta en pepparkaka till frukost varje morgon, precis som när jag var liten. jag ska tända ljus och dricka te bara för att det är mysigt. jag ska dricka glögg med mandlar i på söndagarna och på lucia ska jag äta mammas nybakade lussebullar. jag ska baka pepparkakor hemma hos mormor med släkten och så ska jag köpa julklappar i tid, bara för att få in rätta känslan.

jag längtar redan tills på söndag. vilket land jag än firar denna jul i, så kommer det bli strålande.

men fulländat blir det då aldrig, since arne lämnade kalle anka-presentationen åt ödet.

05 - Your Definition Of Love

well, i can't. jag har försökt. tusen gånger har jag försökt. jag kan citera mig själv från tidigare bloggutlägg;

"(...)Hej. Jag lider. Jag lider av lycka. Jag är kär."

det finns så många olika sorter av kärlek. kärleken mellan förälder och barn, syskon, vänner, djur, passioner osv. men en sak har de alla gemensamt, och det är att man får vara den man är. acceptans. att man sätter någon annan framför sig själv. det går inte att förklara. jag kan försöka illustrera en sorts kärlek....

man kan tro att kärlek borde se ut precis såhär. genuin lycka som fastnar på bild och ser bra ut utåt.


men för mig handlar det om att vara den man är, skratta tillsammans, bråka och tycka olika, men fortfarande känna samma starka band till den man älskar.

Snart Jul

snart är det jul. jag kanske är utomlands då. just nu pratar pappo om att han och jag skulle göra en volontärresa över lovet. det skulle vara sjukt intressant, men, jag är splittrad; jag älskar ju julen. nåväl - det blir ett problem att ta itu med senare.

jag brukar inte skriva önskelistor. om man låter bli har man inga förväntningar och blir glad för det lilla. men! inspirerad av ingrids blogg ska jag nu försöka skriva en önskelista. det är ju trots allt december snart.
 • militärgröna brallor m. fickor (lindex)
 • en riktigt, riktigt bra bok
 • några schyssta pjucks
 • dieselråttor & sjömansmöss, sunes jul & mysteriet på greveholm-julkalendrar på dvd
 • bh & trosor - sånt jag aldrig köper.
 • iphone 4... kanske
 • bra skisspennor+block
 • knallrött, matt läppstift
 • svarta jeans
 • ipod shuffle
 • zara-blåjeans
 • snygga, sköna tröjor
 • en snygg, praktisk väska
 • ljusblå skjorta - inte så himla figursydd, fast ändå figursydd. inte h&m-material.
 • adidas tracktop, i grönt.
 • en godispåse med alla mina favvogodisar
 • puffskydd till min inspelningsmic

ja, det var väl något slags smakprov. jag kommer ju självklart att komma på en massa annat när jag väl publicerar det här, men det är ju alltid en början. Det är ju, trots allt, bara november än så länge...
det här kommer jag väl få fa-an för.

Day 04 - What You Ate Today

frukost: en skål med fruktsallad, müsli och soyamjölk.
lunch: pga. min knepiga sovmorgon hann jag inte med att käka annat än en knäckemacka med rivna morötter på.
middag: purjolökssoppa.


Maja Melchersson Fyller 17

Grattis på födelsedagen Majshoe!

Day 03 - Your Parents

mamma hans och pappa karin.

pappa är uppväxt i bl.a. stureby och bagarmossen en bit utanför stockholm. han hade två äldre systrar - agneta & monica, som var och är åtta & tio år äldre än pappa själv. pappa var som sturebys egen robin hood, då hans fritidsintresse var att slå ner elaka sjuåringar. han har alltid varit mån om andra...

mamma flyttade runt en del när hon var liten, men som jag förstått det är hon mestadels uppväxt i södertälje, även det utanför stockholm. när hon var liten sysslade hon med simning och precis som nu - konst.

mams o paps är varandras motsatser. för några veckor sen fick jag förklarat för mig att mamma inte har särskilt hög IQ, men en förbannat hög E(emotional)Q, medan pappa är rätt mycket tvärt om.

de träffades för 26 år sen. de hatade varandra till en början. mamma var tillsammans med pappas bästa kompis och pappa var tillsammans med en annan kvinna. de fyra hängde trots att mamma o pappa ogillade varandra rätt mycket. till slut tog allt en vändning och de blev galet förälskade, gifte sig för 21 år sen och skaffade simon året därpå.

nu är dom båda 50 år; mamma nyss fyllda, medan pappa fyller 51 i dagarna. dom är lika lyckliga idag som för 22 år sen. de bor tillsammans ute i skogen utanför katrineholm och ska nästa år skaffa sommarfår. det är dom bästa föräldrarna jag varit med om, och jag skulle inte velat ha det på något annat sätt.

det går egentligen inte att sluta skriva om dom två. pappa är en av mina största förebilder, även mamma som står ut med pappa. pappa är entreprenör förkroppsligad, och mamma "är ju bara en konstnär" som hon själv säger. pappa gör mig aldrig förvånad, för jag vet att han kan göra precis vad fan som helst. han har den häftigaste karriären och de ballasta upplevelserna i ryggsäcken och jag önskar att jag var lite mer som han.

mamma är bland de starkaste kvinnorna jag känner. mer behöver jag inte säga.


dessutom är dom fantastiskt vackra båda två.

Burma Eller Inte Burma

julkänslorna är nästan påtagliga. mamma sa att det inte blir någon resa till burma i jul. pappa säger att det skulle vara intressant att vara där nu när allt händer. det skulle vara fantastiskt skönt att bara komma iväg från novemberslask och gråa skyar ett tag, fast å andra sidan är juletider himla trevliga! vi får helt enkelt se hur det blir med den saken.

i kväll kl 23.59 ska vi tre sambos dra iväg och titta på harry potter. i morgon är det kalas för vår kära farmor som fyller hela 85 år. that's about it. . .

på återseende!

finmaja

Day 02 - Your First Love


min första kärlek var alfred. honom träffade jag första gången genom min bror när jag var runt 4-5 år. mitt första intryck av alfred var att han var en dryg, tråkig och uppkäftig idiot. alltså ingenting som intresserade mig.

sen började jag högstadiet på samma skola och på samma linje som alfred. det tog mig, enligt mina dagböcker, runt fem månader att bli kär i honom. sommaren 2007 så träffades vi några gånger, mestadels på tågen till eskilstuna eftersom vi båda tränade där. jag var kär och jag var lycklig.

väldigt plötsligt en dag tog allt slut. på msn. jag läste några rader av det han skrev innan luften i mina lungor försvann. sen minns jag inte så mycket mer faktiskt. jag minns att jag skrev ett sms till en gemensam tjejkompis, där det stod "nu är jag singel! nu är det du och jag mot världen, emma!" som om jag var överlycklig när jag egentligen hoppades på att mina inälvor skulle äta upp mig inifrån.

Jag trodde faktiskt aldrig att man kunde få fysiskt ont av att bli psykiskt sårad, om ni förstår. det var som att få kramper i kroppsdelar jag inte ens visste fanns. det gjorde så ont även på utsidan att bli dumpad.

resten av sommaren minns jag mest som en grå dimma. på nätterna vaknade jag av att jag skrek, eller grät, eller ibland både och. även fysiska skillnader märktes faktiskt. ingen mens, jag fick akne och en annan hårfärg.

ett år senare, sommaren 2008, då blev vi tillsammans och var det faktiskt hela sommaren. sen tog det också slut. jag vägrade att bli sådär ledsen igen, så jag gick vidare väldigt fort. försökte hela tiden ha saker att göra för att slippa känna, slippa tänka, slippa ha ont. det var kanske en bra grej att göra då, men verkligen ingenting jag vill göra om eftersom det resulterade i att när jag inte hade någonting att göra, då var han det enda jag tänkte på.

dumt gjort helt enkelt. man ska ta itu med problemen när det är aktuellt, inte vänta på en bättre tid. det kommer ingen sådan.

om jag fick göra om allting från sommaren 2007 skulle jag inte göra någonting annorlunda, för då hade det kanske inte sett ut såhär idag.

det här är första gången alfred nämns i bloggen faktiskt. jag har inte velat visa mig svag och har därför låtsats som ingenting. nu har jag rivit rätt många av dom murarna, tack vare och med hjälp av min fina marcus. man lär sig aldrig uppskatta det som är riktigt bra, om man inte varit nere i skiten själv och faktiskt - hur konstigt det än låter - tagit vara på att man mått piss. jag är grymt glad att allt det där hände, för annars hade jag väl gjort alla misstag nu istället.

I live to learn! haha.

UPPDRAGET; Day 01

jag är MoaLee Frida Alicia Hassle. jag blev min mammas bästa födelsedagspresent den tionde september 1993. mamma fyllde trettiotre år den dagen. kejsarsnitt... under mina första år i livet bodde jag tillsammans med mor, far och bror i en underbar lägenhet mitt vid hamnen på/i vaxholm. därifrån har jag mina första minnen och mina första vänner. jag var en väldigt glad, men bestämd ung dam redan då.
1997 flyttade vi till vårt landställe i katrineholm. även där bodde vi på en härlig plats i ett härligt hus. jag gick på tre olika grundskolor innan högstadiet, innan jag hittade rätt.
jag har alltid älskat musik. som liten uppträdde jag gärna och ofta för min farmor. bilden ovan är ett exempel på det. på lappen står det "a-teens". mina favoritband och artister var the moffatts, dr. bombay, markoolio, petter, britney spears, celine dion, a-teens och såklart abba som jag gärna lyssnade på när jag lekte med mina 52 barbiedockor.
sen började jag högstadiet. i sjuan satsade jag på riktigt på handbollen. jag började pendla till eskilstuna för att få träna och spela med IF GUIF, men bytte ganska snabbt till HK ESKIL där jag lirade i två år för att sedan flytta till stockholm och börja spela i Spårvägen HF. i sjuan var jag emotionellt missanpassad. klädde mig i svarta, alt. randiga eller gråa kläder och tonade håret mörkbrunt.
i åttan var jag ledsen mest hela tiden, och med all rätt efter att ha blivit brutalt dumpad. det gick egentligen inte helt över före hösten 2009. sjukt. hur som helst. på tal om hösten 2009 så gick jag alltså ettan i gymnasiet då. helst ville jag se ut som någon som någon hittat på gatan. jag borstade aldrig håret, och fick därmed dreads. jag klädde mig lite säckigt. typ slapp u-ringad t-shirt, tajta brallor och några schyssta kängor. gärna mössa. jag tror att de brukar kallas att vara "estet"... och det kanske inte är så konstigt eftersom jag (efter många om och men... gick först på skolan YBC, där jag pluggade entreprenörskap och företagsekonomi) började på rytmus.
jani, jani... min glädje i livet finner jag i personligt utvecklande resor, möten med intressanta, erfarna och kloka människor, sommar, familjsläktochvänner, marcus och sist men inte minst - musik!
sommar
personligt utvecklande resor + möten med intressanta, kloka och erfarna människor.
båda bilderna är från skogen i Kambodja.
marcus a.k.a. superman.
idag är jag varken emotionellt missanpassad, deprimerad, osäker på mig själv eller estet (till utseendet.. om det nu finns någon norm för att vara estet). jag fick senast igår höra att jag ser ut som en "sportis". jag har nästan inget smink på mig, jag har lockigt hår som går nedanför axlarna, gröna ögon och är oftast väldigt trött. jag skulle vilja se ut typ som på bilden nedan, men det hör inte riktigt ihop med den jag är så det får bli ett senare projekt i livet. jag går andra året på rytmus i stockholm. pluggar framförallt sång. jag bor ihop med min bror och min pojkvän i en trea i hammarby. trivs grymt. har slutat spela handboll. någon gång i livet ska jag lära mig att vindsurfa, precis som pappa. efter gymnasiet ska jag tågluffa med filippa, sen ska jag resa på egen hand och bli tillfreds med livet. jag ska lära mig att älska mig själv och bli bra på att passa tider. på fredag ska jag på arbetsintervju.
det var min presentation. uppdrag 1, slutfört.

SheCitys.Se


hur snygg är inte den här tjejen? petra tungården.

UPPDRAGET

äntligen har jag någonting roligt att blogga om! tack vare ingrid och hennes vänner kommer jag nu ha ett uppdrag att utföra varje dag. jag tror inte jag behöver säga så mycket mer än "kolla ner"... kolla ner (så fattar ni)!

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Your current love
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

wish me luck!

ps. med start från i morgon! ds.

Jag Skröt Och Jag Svor...

du skola icke skryta
du skola icke svära
du skola icke dräpa.


men vem fan har sån fantastisk kille som tänder ljus och masserar en med oljor en vanlig tisdag..?

...än har jag inte dödat någon i alla fall.

Och Kladdkakan Är God

jag har verkligen ingenting att skriva. jag började skolan halv 1. jag var tvungen att cykla i ösregnet. jag är helt sjukt sugen på choklad, och med all rätt; pms heter det. min bror har blivit graff-intresserad, så nu sitter inte bara mackan och skissar här hemma, utan även simon. jag ska införskaffa ett gymkort inom en snar framtid. jag känner hur mycket bättre jag mår av att träna. jag vågar tro lite mer på mig själv. älska mig själv lite mer. jag vågar till och med unna mig en bit kladdkaka i denna svåra tid på månaden, helt utan ångest. vissa förstår nog inte vad jag pratar om, och det förstår jag att dom inte förstår. jag har inte berättat alla hemligheter. tänker inte göra det heller. idag mår jag bra. jag tänker på carolina. jag pratar med världens bästa amel. jag blir omfamnad av kära marcus. och kladdkakan är god. bra dag.


Bra Bättre Barran

Söndag! Jag är helt slut, och min sovmorgon till 12.30 i morgon lär utnyttjas till fullo! Just nu är jag solo i lägenheten, men snart kommer grabbarna grus hem. Idag var jag uppe med tuppen. Kidsen var hungriga, så till frukost blev det macka, mjölk, godis och läsk. Vid nio-tio-tiden åkte dom hem, och sen dess har jag hunnit göra klart historiaarbetet, gått på promenad, lämnat tillbaka hyrfilmen, sprungit till och upp och ner och hem från hammarbybacken, lagat käk, tittat på Beck och pratat med min otroligt roliga och jordnära vän Carro. Mer kan man inte begära av en söndag. Nu väntar jag på att männen i det här hushållet ska komma hem. I morgon är det måndag igen!
Bra, Bättre, Barran.

A Little Bit Of Summer Of 2010

röksugna.
roligt.
förlåt andrea, men lyckas man få ett myggbett under ögat och det hamnar på bild...
de flesta brewdarna.
domi & aschley
maja har det bra där bakom.
work it.
ja, sommar 2010 må jag säga var bland de bästa i mitt liv som tonåring! peace & love, friends & love, ja till och med boyfriend & love. nais! det snackas om återträff 27 november, här i stockholm. nais!

Sånt Man Får Göra När Morsan & Farsan Inte Ser

barnvaktsdag it is! det blir ett jäkla hålligång med syskonen hjelmare. kidsen fick själva välja käk, så nu har vi precis tryckt i oss tacos, haft raptävling vid matbordet, ätit glass och fruktansvärt mycket godis. sånt man får göra när man inte är med morsan & farsan helt enkelt.

nu sitter alla på golvet och ritar i mackans stora ritblock. joel har blivit graff-intresserad, så där lär vi hänga länge. So long!


Jumpsuit & Barnvakter

återigen fredag. jag har ingen aning om vad jag ska göra ikväll. vi pratade om att hyra scream 3, men sitter nu och kollar på harry potter 5 istället. i morgon ska vi vara barnvakter till våra kusinbarn joel och gina. vad vi hittar på vet jag inte heller. jag berättade ju om att jag köpt en jumpsuit från zara, och idag fastnade den på bild. alltså - här kommer min bloggs kanske tredje outfitbild genom tiderna. varsågoda.

bilden redigerades lite skumt, så den ser lite metallic ut. det är den inte.
den är bara svart. kolsvart.
peace!

Pippi Långstrump, Världens Starkaste Tjej

och så var det dagen jag ska genomföra för att genomlida morgondagen. i eftermiddag, efter skolan ska jag ta mig ut mot sumpan och emelie. hon ska ta med mig på ett träningspass. hon är en sån som jag var för ett år sen fast sju resor värre. då tränade jag åtta gånger i veckan. nu tränar jag kanske i veckan. hur som helst. jag har träningsvärk från när jag sprang runt en mil igår. och jag har då inte träningsvärk i benen utan i armarna. det ska hur som helst bli kul. någonting nytt att berätta för barnbarnen. nu ska jag ha ensemble.


Se På Fan

vilken dag! skoldagen i sig var bra, rätt rolig och jag hängde med. när skoldagen var över sprang jag upp till skolans egna gym och sprang drygt en mil på någon slags springmaskin. fortfarande iklädd joggingspjucks drog jag ut i snöstormen för att påbörja min hemresa. jag bor alltså två små kilometer från skolan. gångvägen är inte ett alternativ i vintermörkret. att åka kommunalt tar vanligtvis 25-45 minuter beroende på tajming. idag tog det 95 minuter, och jag kom inte ens enda fram till min slutstation utan fick gå ca 1,5 km för att komma hem.

se på fan SL, det är vinter i år igen!

nu sitter jag, efter många om och men, i soffan, framför tvn, efter ett bad som tinade upp min kropp, med tända ljus runt omkring, en marcus bredvid och en kopp chai på g i köket. vinter kanske kan vara rätt mysigt ibland. ändå.


To Do This Vecka

tisdag
hyra rörelsehallen
träna
boka in reptid med maria

onsdag
eventuellt träna med emelie
middag hos emelie

torsdag
överraskning från marcus...

fredag
helg!

lördag/söndag
barnvakt till gina & joel!gina!

HÖSTLOVET

okej, det känns lite bitterljuvt att skolan börjar i morgon igen. musiken lockar, men tyvärr gör inte naturkunskap kl. 8.30 en torsdagmorgon det. jag längtar mer än någonsin till studenten, trots att jag fortfarande har mer än halva gymnasietiden kvar. sex veckor till jullov. hm. jaja. mitt lov har i alla fall varit rätt innehållsrikt. i måndags träffade jag joakim. först hängde vi här hemma hos oss, drack te och pratade. sedan drog vi ut till jossan på ön och träffade mina vänner, åkte sedan vidare mot berns för att titta på ett hav av ungdomar (gratis inträde fram till 23.00), där vi träffade jockes kompisar charlie och happy som vi sedan hängde med hela natten. otroligt trevligt. tisdagen var en omtumlande dag må jag säga, varför vill jag inte gå in på. jag och marcus åkte ut till henkes syster i abrahamsberg och hälsade på i alla fall. tidigt på onsdagmorgonen kom filippa hit. vi slappade, bakade god pizza osv. torsdagen bestod av shopping och tjejsnack, hejdåkram och ren uppskattning av bästavänbesök. i fredags var jag och marc hemma framför tvn, somnade tidigt och vaknade sent. igår träffade vi marcus kompisar adam och gabriel inne vid kungshallarna, tog en sen lunch, sen var det middag hos familjen di dato som stod på schemat. vi hann även med ett besök hos oscars kompis, men åkte hem rätt snabbt för att sova. 

och idag vaknade jag inte före 11.30. Satte mig direkt med det plugg som behövde göras klart. jag blev klar på någon timme, sen stack jag ut och sprang. tog vägen förbi globen och gick in och handlade lite nödvändigheter, sen sprang jag hem igen. nu sitter jag i min säng, har precis käkat söndagsmiddag och är rätt slutkörd. senare ikväll kanske vi drar ut på bio. den som lever får se. nu ska jag ta ett bad och unna mig en ansiktsmask.


Att Göra

ATT GÖRA INNAN HÖSTLOVETS SLUT:
Läsa ut "Animal Farm" - kind of done!
Naturkunskapsuppgift
Upphovsrättsuppgift
Fylla i utvecklingssamtalspapper - done!
Träffa min gamla barndomsvän, Isolde!
Skriva en låt i F-lydisk skala, och skriva ner det på noter. - done!
Träffa Jocke! - done!
Carolina kommer på besök!
Filippa kommer på besök! - done!
Shoppingdag med mamma! - nej, men shopping med lippan!

ALLTSÅ HAR JAG KVAR ATT GÖRA:
Naturkunskapsuppgift
Upphovsrättsuppgift
Träffa Isolde
och Carolina
+ skaffa gymkort!
Skolarbetet skjuter jag upp tills imorgon eller på söndag och Carro kommer kanske nästa hit helg! Nu ska jag fortsätta kolla på Scream 2!

OnsdagTorsdagFredag

Hallå där! Äntligen fredag! I onsdags kom den absolut bästa Filippa hit. Det var första gången hon besökte mig här i Stockholm någonsin. Vi tog det lugnt, hade myskväll här hemma. Vi bakade vår alldeles egna italianopizza, drack gott och pratade hela kvällen. Torsdagen spenderades mestadels på stan. Filippa fick tag i en snygg svart klänning, och jag köpte mig en svart jumpsuit från Zara. En sak som slog mig mellan Filippas alla klänningsbyten var att den flickan är snygg i allt. Hon ser så fruktansvärt bra ut.
Filippa!
Och idag är det som sagt Fredag. Mamma är på väg hit med nyhandlad mat. Marcus är också på väg hem efter en halvdag på sitt nya jobb på Stadium. Jag sitter och är redo för duschen. Hm.

It's Friday, I'm in love.
Och på tal om Marcus - hans syster Emelie driver också en blogg. Hon skriver om allt möjligt, men mestadels träning och bra kost. Kolla in den, för man blir rätt sugen på att träna kan jag ju tala om.

Ha Ha

Hello! Filippa är här och min roliga sånglärare la ut det här på facebook. Det var allt jag hade att säga. Ha en trevlig onsdag!Haha

Säg Det Igen - Moli Hazzle

Just!

Jag har länge gått runt och lovat hit och dit att jag ska visa någon låt där jag sjunger. Jag har gjort några inspelningar, men ingenting som jag kunnat lägga ut någonstans eftersom jag inte använder mig av myspace osv. Hur som helst. För några veckor sen sjöng jag Lisa Nilssons "Säg Det Igen" på ett sånguppspel i skolan. Pappa filmade och la ut det på youtube i samma sekund som jag tackade publiken, så nu kan jag ju faktiskt hålla mitt löfte och visa hur det lät.Jag sjunger Lisa Nilssons "Säg Det Igen". Duktiga Maria Martin spelar flygel!.

RSS 2.0