Jag Ska Bodybuilda

BRA SPELAT.

SM steg 4 spelas i helgen. Idag spelade vi två matcher och vann bägge två. Riktigt bra spelat tjejz.

Christian, vår fystränare, kom idag med min återhämtningsdryck som jag beställt. Med den följde tre sport bar blabla (chokladgrejer) och kreatin. Kreatin är ett pulver för ökad muskelvolym och styrka. Sånt har jag länge velat ha, men nu när jag fick se omslaget på påsen blev jag faktiskt rädd.


Såhär kommer jag att se ut om ett tag.

...om jag käkar/dricker det där. Tja, egentligen varför inte? Jag har ju länge tjatat om magrutor!

Lalalala

Okej, Yonna hade den på fejjan, Ingrid hade den på sin blogg, och nu har jag den på min. Check it out!
Glad skit

Lyssna på min gladmusiklista

HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR
Fungerar jättebra när man pluggar, städar, lagar mat, byter om, dansar eller när man bara vill ta det lugnt & vara glá. 

Mähä

Hi,

Jag tänkte passa på att blogga nu när mitt internet fungerar. Det har varken funkat hemma eller i skolan de senaste dagarna.

Nyss hemkommen från träningen, genomsvettig och hungrig. Snart ska jag hoppa in i duschen, göra en smoothie, sen plugga i väntan på att pappa kommer hit och hälsar på.

Jag, som alla andra, längtar efter sommaren. I och med att skolan kommer igång mer och mer känns det som evigheter till sommaren, och det får nog de flesta att längta. Tror jag!

Sen i måndags har jag gått och lagt mig väldigt tidigt (för att vara jag), trots det har jag aldrig känt mig såhär illamående trött som jag gör just nu. Wajn.

Idag åkte min bror till Thailand, han är antagligen framme nu. Han ska bo där i ett par månader och mer...synd om honom.

Nej, tänkte lägga ut en fin bild!


Min inställning precis just nu.
mähä

Jag Har Lagat God Mat

Jag sov ut så länge jag ville, följde sedan med mina föräldrar ut på en 2-3 timmar lång promenad genom hammarbyhöjden och hammarby sjöstad. Väl hemma dammsög jag hela lägenheten, torkade golv och speglar. När Simon kom hem satte jag igång med matlagning.

Min mardröm är att bli hemmafru, vara tvungen att laga mat och att städa varje dag. Jag tycker att det är så ointressant och tråkigt.

Men! Ikväll fick jag ett ryck, jag är lite trött på den infrysta färdigmaten mamma har lagat, så jag tog initiativet att laga mat - helt själv.

resultatet:

lasange á la Moali


Den var till och med god.

recept:

så mycket köttfärs du vill.
Lagom mycket tomatsås.
Lagom mycket ketchup.
Salt & peppar.
lite mjölk


Köttfärsen klar.

Den vita såsen

Smält smör
Mjölk
Mjöl

Sen är det rätt lätt att lista ut resten själv.

HEJS

SallyJossiAliceDomiLee

Vill bara tacka världens finaste vänner för världens mysigaste kväll igår - Sally, Josefine, Alice och Dominique!

Bilder lääääääär ju dyka upp!


Katrin Zytomierska

Det tidigare inlägget får mig att framstå som barnhataren katrin zytomierska. Sorry 'bout that!

Tänkte bara informera om att jag kommer att vara nästintill okontaktbar från och med nu tills i morgon vid den här tiden. Om trekvart ska jag bege mig mot tunnelbanan och möta alice för att sedan åka till lidingö och dominique. Där väntar massa brudar, tårta och mat!
Catfight

måsteberättamåsteberättamåsteberätta....

Idag satt jag kvar i skolan ett bra tag efter jag slutat, 2-3 timmar sådär. Jag lärde känna tre nya människor, och dessa nya människor åkte jag hem med sen, vi alla skulle åt samma håll.

Inne på tunnelbanan började Niel och Alex att sjunga. Till vänster om oss satt två tjejer som var runt 9-10 år. När de såg vilka som sjöng började de fnittra intensivt. Det var än så länge bara jag som la märke till tjejerna. Sen när tre av oss skulle av ställde de sig vid tunnelbanefönstret och blåste upp kinderna mot de. Tjejerna satt precis under fönstret och fnittrade om möjligt ännu mer intensivt då. Sedan spårade de ut, en av "oss" pekade finger mot den lille, och en annan lipade.. Jag slutade skratta, ända till en av tjejerna klämde in i sitt fnitter - "fräsch".

Sen när förstår en tioårig tjej med lolipop, ironin i ordet "fräsch"? Det gjorde inte jag när jag var tio. När jag var tio hade jag precis lärt mig att klämma in "typ" och "liksom" i alla meningar, vilket jag ångrar nu eftersom jag ständigt använder de orden när jag ska formulera en mening talande.

Jag har med detta konstaterat att barn över tre år oftast är väldigt svåra att hantera. Helt enkelt - barn med egen vilja.

Självklart finns det bra barn över tre år, alla som är släkt med mig är bäst, men resten.. jag vet inte riktigt. Jag är nog rätt rädd för barn jagg inte känner. Jag är som en hund som måste få lukta på allas händer innan de får klappa mig... japp, så är jag fast med barn. Får jag inte lukta på barnens händer innan de drar mig i håret så tenderar jag att ha en väldigt negativ inställning till dem.


Min mardröm

Fystester & Tårtbak

Jag ska snart iväg och göra fystester på Bosön med laget. Senast vi gjorde det var i Augusti om jag minns rätt, och nu ska vi göra samma tester och se om vi förbättrats någonting. Om resultaten är bra kan jag berätta om dom sen! kanske!

I morgon är det fredag, min favoritdag. Efter skolan ska jag hem till Josefine och bara slappna av. Det blir jag, Alice, Sally, Josefine och Dominique som ska försöka ge oss på att baka en tårta! Hur det går återstår att se..

Vi planerar också att göra en sjukt rolig grej i sommar, men vi ska ligga lågt med det tills att allt är bestämt och vi vet om det blir av, så jag kniper.

På lördag ska jag spendera lite tid med min bror också. Han flyttar till Thailand i två månader från och med nu på onsdag, så vi får se om vi hittar på någonting kul eller om vi bara slappar i soffan när han kommer hem från jobbet.

Nu måste jag (hör & häpna) plugga.

Hjärnspöken

Det råder brutal självförtroendedip i mitt huvud just nu. Det har det gjort i ett par dagar, för att inte överdriva - veckor!

Jag har nog aldrig upptäckt så mycket som jag verkligen ogillar hos mig själv, som jag har gjort under de senaste veckorna. Jag har faktiskt ingen aning om varför, eftersom jag faktiskt inte förändrats så överdrivet mycket den senaste tiden.

Jag blir till och med nervös för att skriva fel i bloggen, trots att mina just nu femtio läsare antagligen består av min fina släckt och närmsta vänner. Det är obehagligt.

Jag har varit med om hjärnspöken förr. När jag var nio-tio år hade jag ett behov av att ständigt vara ren. Efter att jag kissat tvättade jag händerna upp till armbågarna tre gånger innan jag var klar. När jag duschade skrubbade jag hela kroppen så att det inte skulle kunna leva en enda bacill på mig, det skulle alla vara mosade. Om jag tagit i ett handtag tvättade jag händerna fyra-fem gånger (endast händerna i dessa fall, tack & lov)

Allt detta resulterade i att min hud torkade ut. Om jag hade en vit t-shirt på mig och böjde mig framåt så sprack min hud på ryggen. Jag fick tunna spår av blod över hela tröjan. Mina händer reagerade på samma sätt, knöt jag mina händer sprang de från knogarna och en bit ner. Det gjorde otroligt ont, men ändå fortsatte jag att diska mig själv.

Jag minns det som någon i mitt huvud som sa åt mig att göra allt dedär. Om jag inte gjorde det fick jag små scenarion i huvudet som var hemska och jag var bara tvungen att lyda det där hjärnspöket. Det lustiga med det har jag insett såhär i efterhand, det var ju självklart jag själv som var mitt egna hjärnspöke.

Jag kan fortfarande ha liknande beteende, men kan oftast "bekämpa" mina egna spöken. Idag handlar det ofta om "gör du inte det här så kommer du bli astjock när du blir stor" eller "äter du det där kommer du aldrig att bli smal" eller "rör du inte den där pinnen kommer du aldrig mer på mvg på ett prov"

Alltså, saker jag är rädd för ska hända, hotar jag mig själv med. Rätt sjukt. Trodde aldrig att jag skulle sitta och offentliggöra en sån här sak som en del kan tolka som helt sjukt. Visserligen är det sjukt, men jag tror att det inte är någon fara eftersom jag nu för tiden brukar göra motsatsen till vad "spöket" säger, bara för att ge mig själv kontrollen. Jag måste bestämma över hur jag själv vill leva, det är det jag tror att det handlar om. Alltså gäller samma sak nu i min självförtroendedipp. Jag måste ta kontroll, sätta upp mål, nå målen och inte vara rädd att misslyckas.

Jag har en tendens att alltid vara rädd att misslyckas, och det är nog mitt största problem. Jag tänker inte "jag ska klara det" utan jag tänker "tänk om jag inte klarar det" och då är det klart att jag inte gör det.

Just nu är jag bara väldigt rädd att inte nå målen jag sätter upp, och vågar därav inte ta steget att förändra det jag vill förändra med mig själv.

Hmm, ibland är det skönt att skriva!


En glad jag, full av självförtroende och go. Det är så jag vill att andra ska se mig, och då måste jag ju börja med att se mig själv på det sättet.

Det var länge sen jag skrev ett långt inlägg.

Nu ska jag sova, för det behöver jag om jag ska orka komma dit jag vill, och jag spricker snart om jag inte publicerar det här för jag avskyr att vara såhär klyschig, men nu tänker jag inte radera hela inlägget... jag mår ju bra av att skriva!

God natt.

En Underbar Start På Dagen

Gomorrongomorron.

Jag älskar sovmorgnar. Man kan gå upp i lugn & ro, äta en ordentlig frukost, göra sig i ordning så länge man vill, titta på tv medan man borstar tänderna, eller så går man upp för sent, skyndar i sig frukost och bloggar istället.

Skämt åsido. Jag sitter och har precis ätit faktiskt en riktigt bra och god frukost bestående av:

Ett stycka kokat ägg
En skål med müsli, nötter, banan och mjölk
två mackor, ena med smör & kalkon, andra med leverpastej & inlagd gurka
Ett glas juice.


Sen är jag mätt resten av dagen, och jag skämtar inte.

Nu väntar tunnelbanan. Måste rusa. Ha en bra dag!

Rädda Liv Nu

Jag var av en slump inne på Tyras blogg och såg nummer man kan smsa till om man vill göra det lilla för de drabbade i Haiti. Jag tänker ta efter hennes handling och försöka hjälpa till jag med.

Rädda barnen - skicka sms “10KATASTROF” (10 kr) eller “KATASTROF“ (50 kr) till 72950.

Läkare utan gränser - SMS:a ordet “LIV“ till 72990 (50 kr).

Röda korset SMS:a “AKUT” till 72900, 50 kr (debiteras på din telefonräkning)

Det är inte mycket, men det är ofta det lilla som i slutet ger stor betydelse. Och vad betyder egentligen 10 kr för oss här som fördriver tiden med att läsa min blogg?

Jag har skickat, nu är det din tur.

Gripande bilder. Tänk om det skulle se ut såhär på en innergata i Sverige.

Det du sysselsätter dig med och gör förändrar den du är.

Supersommar

Idag längtar jag fruktansvärt mycket efter sommar. Och till första veckan i Mars, vilken jag kanske ska spendera i Thailand. Det vore fantastiskt! Även sommaren tenderar att bli fantastisk, men varför kan jag inte utgå med än! weho.


Kolla vad somrigt! Smultronstället, glass, solbränna, mmmmmmmmmmmmmmmm.

Long Time No Sea

Hi.

Jag snodde hälsningsfrasen från Filippa och Engelska språket.

Jag sitter och har tagit världens längsta lunch eftersom jag missade min ljudteknik. Min grupp var ingenstans så jag gav upp efter tjugo minuters letande. blablabla.

Snart matte.

Nu började det lukta sjukt mycket vitlök inne i datasalen, sjukt ofräscht. Det var inte ens vitlöksmatig mat idag i skolan, så jag undrar varför.

Anyhow. Jag har verkligen överreagerat gällande Jerringpriset igår, men jag har blivit så fruktansvärt fäst vid Zlatan. Inte fotbollen, utan Zlatan i sig. Han är så häääftig, och varför jag tycker det skrev jag ju igår.

Jag har två lektioner kvar, sen slutar jag för dagen och ska hem och sova. Nu börjar jag om 3 minuter.


Den svartvita är från höstterminen, long time so see.

På tal om see.. sea, hav, ocean. Pappa började prata om den där thailandsresan han nästan lovat mig igår. Det är en komplicerad deal vi har, men jag ska klara det.

heido.

Jag Sa Att Ni Skulle Rösta

VAARFÖÖÖÖÖÖÖÖÖR?!

Jag röstade tretton, TRETTON gånger och ändå vinner skidskytte över världens största sport. Ja, jag avskyr fotboll, men jag älskar Zlatan och kan med det erkänna att fotboll är det största sporten. Det vet alla.

Folk gillar inte Zlatan för att han vågar säga det alla tänker. Alla vet att han är grymt bra på fotboll och det vet han också, och i Sverige är det fult att veta om sina talanger. Det är fult att veta att man är bättre än alla andra på någonting, eller nej, det är fult att säga det rakt ut, då är man dryg och osportslig. När någonsin har Zlatan gjort någonting osportsligt?

För några år sen sa Zlatan att han skulle bli bäst i världen, och det är han nu. Inte officiellt ännu, men det lär han bli eftersom att han sagt att han ska bli det. Det är det som är det balla. Han gör det han säger. Han vågar säga i media att han ska bli och vara bäst, och klarar sedan av att prestera på den ribban han lägger för sig själv.

Sen vet alla som känner mig att jag verkligen inte gillar fotboll, men nu är det inte fotboll det handlar om utan idrott i största allmänhet. Att sätta press på sig själv, leva upp till krav som ställs, att våga vara bra, och bäst! Det gäller förresten inte bara idrott, utan gäller allt man gör.

Att klara av att leva upp till förväntningar. Att våga köra sitt race, det är det Zlatan gör och det är därför han är en sådan förebild för mig.


röstaröstarösta

JaaAAaAA, nu vann han priset för årets manliga idrottare. Rösta nu så att han får Jerringpriset också!

099 20612Jag hoppas att alla ringer & röstar på världens bästa idrottsman ikväll!

ring 099 20612!

Jag Ska Inte Plugga Eller Träna Nu

Nu när hemsidan ändå ser ut som crap så passar jag på att ändra header. Jag tröttnade fort på den jag hade innan.

Jag har nästintill förbjudit mig själv att skriva om plugg i bloggen, eftersom det är så utomordentligt tråkigt att läsa om (Även om det är bra ibland och ger mig en liten spark i baken när jag fastat lite för länge vid datorn... som nu...), tycker jag. Så jag tänker inte skriva att jag ska plugga in en massa repliker och lära mig om normer i media och lära mig en låt, utan jag berättar bara att jag nu ska åka iväg till träningen tillsammans med mina föräldrar och träna riktigt bra!

Sedär, två inlägg på tjugo minuter. Inte illa pinkat för mig i dessa mörka dagar!


På tal om mörka dagar så längtar jag efter de ljusa och bjuder
därmed på en bild som gör mig lycklig!

Header-raping

Jag bad en galning att fixa min menyrad idag, sen glömde jag att logga ut från min blogg på hans dator and it end up like this! Numera antastar menyraden min header, och det var inte riktigt tanken med det hela! Vi får se om han kan lösa det åt mig i morgon, tills dess får mina åtta prenumeranter stå ut.

by the way - välkommen prenumerant nummer åtta!

För Tio År Sedan Började Jag Skolan Typ

Ikväll kommer min beloved pappa hem från alla ställen han varit på sen innan nyår - Thailand, Burma, Tyskland blablabla. Han och hans goda vän från tyskland lovade varandra när de träffades för första gången i Tibet, att de skulle åka till Nepal innan de fyllde 50. Nu blev det uppenbarligen inte Nepal, utan Burma - men de reste i alla fall och ikväll kommer pappa hem!

Som jag säkert nämnt var jag i Katrineholm och tittade på sverigecupen igår. I år är det killar och tjejer födda år -94 som spelar, förra året var jag med. Men hur som helst, igår när jag kollade på alla som var där så var det ett flertal grabbar med skägg. skägg! Killar som är ett år yngre än vad jag är har skägg!? Hur gammal är jag då?

Jag hade en lång och relativt oseriös konversation med en vän igår, men ändå somnade jag med känslan att jag kanske borde göra någonting med mitt liv trots allt. Time flies when your having fun, men jag har faktiskt inte alltid sådär jättekul, så det borde inte gå så fort som det gör. Jag har faktiskt hittat en liten rynka i mitt ansikte.

Nog om gnäll.

Nu tänker jag lägga ifrån mig datorn, lägga mig på soffan och längta tills pappa kommer.


älsklingspappa & jag på utflykt för ca 12 år sedan!

snygg huvudbonad.

Snabba Cash

Hej och hå vad mina läsare överger mig och min fabulösa blogg!

Jag kan tala om att jag just nu sitter hemma hos fina Alice och tar det lugnt. Vi såg snabba cash tidigare ikväll tillsammans med Louise också. Mysigt!

Snabba Cash var en helt okej film. Lite svårt att vänja sig vid att de plockat bort halva boken, eftersom boken var jättelång och jättebra. Hur som helst, skön film. Sevärd.

I morgon ska jag och Steffi hem till mig i Katrineholm för att kolla på sverigecupen i duveholmshallen. På söndag är jag tillbaka i Stockholm för att spela match i liljeholmen.

pusspusspusskramkramkram

Hoppas att alla har överseende med mitt utbrott igår, det händer ju faktiskt alla att man blir arg lite då och då, right?

fortsättning..

det finns två anledningar: antingen är det jag själv som förhindrar mig själv från att heta "moalee.blogg.se", eftersom jag skrev in och försökte heta så på alla mina konton, eller så är det så att någon annan människa som inte borde få ha en blogg heter "moalee.blogg.se" redan. Det "roliga" är att det inte ens går att besöka den sidan utan lösenord, om det nu ens finns en sida. Annars är det ju fruktansvärt onödigt att ha en blogg som ingen kan läsa!

nu ska jag sluta vara arg.

Arg För Första Gången Det Här Året

när jag bloggar är det antingen för att jag är riktigt glad eller för att jag är riktigt förbannad, och om jag inte är överglad eller skitförbannad så bloggar jag bara av ren princip och vana.

Just nu är jag så förbannad så att jag spricker.

Jag har inte varit så här arg på flera månader och snart går någonting sönder inuti mig. Jag har lärt av mina misstag, så jag tänker inte banka och skrika - jag bor ju trots allt i en lägenhet med människor som kan tro att jag har psykiska problem, och det vore ju förargligt, så jag skriver av mig här istället.

Jag har länge tänkt på att ändra bloggadress till någonting enklare och mer igenkännligt. Jag bestämde mig för "moalee.blogg.se". Jag tänkte att det skulle funka, eftersom namnet är så pass ovanligt att ingen annan skulle heta så.

Och ikväll, när jag äntligen fick lite tid över tänkte jag att jag kunde ta tillfället i akt och byta bloggadress. Jag har tre olika konton på blogg.se och bestämde mig för att ta bort ett, så att jag kunde använda den mailadressen till min nya blogg. Jag tog bort kontot, men kunde ändå inte använda mailadressen. Jag försökte och försökte, tills jag kom på att man kan ha två bloggar under samma konto. Lättnad. Jag skrev in "moalee.blogg.se" och fick sen se en text - "domän upptaget".

JÄKLA SHIT.

Jag försökte, försökte, försökte igen och igen, försökte lite till osv.

Och nu sitter jag här, utan minsta möjlighet att skapa ny blogg eftersom jag aldrig mer kommer kunna använda mina gamla mailadresser i blogg.se. Det här suger ganska hårt och jag är riktigt förbannad. Ändå har jag lyckats att hålla mig ifrån grova svordomar.

Ni får dras med "moaleealicia.blogg.se". Världens sämsta bloggadress.

God natt, jag kommer inte sova gott.


Vad är roligt egentligen?

Jag funderar på vad jag ska skriva, som både är roligt att skriva och att läsa om....

Paradise Hotel, det känns så uttjatat. Jag kan erkänna att jag kollar på det, det är ren och skär underhållning. Provocerande TV som ger alla som inte ingår i programmet rätt att snacka skit om personer som ingen i själva verket känner. Men ja, nej, jag skulle ju inte prata om det här. Byt ämne.

Vad ska jag skriva om då då? Mat? Kläder? Resor? Känslor? Let's Dance? Min morgondag?

Jag kan tala om att jag sitter och längtar till i morgon, då jag ska se snabba cash tillsammans med lulis och alice. Jag har läst den boken, så det ska bli spännande att se hur mycket filmen visar!

Fredag i morgon. Det klingar så fint i mina ears. fffffffffreeeeeeeedag. Min favvodag.

Nej, nu ska jag lägga mig och somna till one tree hill. bra skit.


GOD NATT

hola.

Jag är helt mörbultad. Sitter hemma i soffan och dricker smoothie, funtar på att krypa ner och sova. mmm.

anledning: spelat match efter en psykiskt ansträngande skoldag. Jag är helt enkelt helt slut i kroppen, men det är en skön känsla. Jag älskar att känna av att jag tränat och rört på mig, och det gör jag nu så - thankyou.

HÄR ÄR EN BILD.

stort steg.

Kraftnappar

Powernaps, jag har aldrig riktigt förstått mig på det. Jag har inte riktigt trott att jag någonsin skull kunna göra en sådan sak. Sova i tio minuter? Det blir väl ingen piggare av?

men..

Igår när jag kom hem från skolan, då slängde jag mig framför TVn, satte väckarklockan på 17.20, sen sakta men säkert somnade jag. Det var inte det som var fantastiskt, utan det fantastiska var att jag lyckades vakna innan klockan ringde - det var då det visade sig att jag hade sovit i ca 10 minuter!

Nu till det som tar priset av det fantastiska - jag kände mig utvilad.

Powernaps fungerar och är otroligt sköna!


skönt blåöga.
Min nya, vita, fina, mysiga, virkade tröja från hm.

Har vi redan haft lov?

Hej!

Första dagen i skolan, första reaktionen när jag klev innanför portarna var "Vart tog lovet vägen? Har vi redan haft lov?"

Ja, jag har haft lov, ett mysigt sådant och jag är nöjd. Trots det hade det inte skadat med en vecka till, men så är det ju alltid!

Här sitter jag, ensam i lägenheten och lyssnar på lykke li. Det enda jag tänker på är twilight, new moon och edward cullen.

Hur som helst, skoldagen var bra, träningen gick helt okej. Jag kände mig ofokuserad, men det blir det ändringar på på torsdag då nästa träning är. Nu ska jag slå på TVn, äta köttgryta & ris och sedan somna, sova, vakna och gå till skolan. Precis som för fyra veckor sedan.

På återseende!


Jag med mina nyårskläder, lite i efterhand.
obsobsobs - kolla skorna - jag fick dom!


krakrakrakrakram

/moa

Midnatt råder.

Idag har jag tagit det riktigt lugnt. Trots att jag vaknade kl 12.00 så känns dagen som en lång och händelserik dag. Eller ja, åtminstone lång.

Som sagt vaknade jag inte före tolv. Det var otrooooligt skönt att sova ut så länge jag ville.

Jag funderar däremot på om jag ska gå upp tidigt i morgon, för att bli trött tidigt och lägga mig tidigt för att sedan vara pigg och fräsch inför en ny skoltermin... mitt andra alternativ skulle vara att sova så länge jag ville i morgon, gå på träningen i morgon kväll och sedan vara uppe sent för att gå till skolan på tisdag, tidigt, och sedan somna tidigt på tisdag kväll istället?

En extra sovmorgon trallar bra i mina öron. Jag sover i alla fall aldrig längre än till halv 9.30 egentligen. Idag var ett undantag.

Så får det bli, sova ut en morgon till.

Och nu när ett halvt A4 har handlat om huruvida jag ska gå upp i morgon, så jag kan kanske ta och byta ämne.

Dagen spenderades i min soffa, med Alice som "gästbloggade" tidigare idag. Vi har bara tagit det lugnt, tittat på film och laddat lite inför skolstarten. Värt att nämna är att jag under en timme tryckte i mig typ 6 st kiwifrukter. Det ni.

Också värt att nämnas är att mitt öga mer och mer ser ut som en avatars öga. Blått, lite svullet (se bilderna i inläggen från tidigare idag) och ja.. blått.

Jag har precis tävlat klart med Amel om vem som gjorde situps och armhävningar snabbast, så nu väntar sängen med mina nya sängkläder. Där ska jag krypa ner och titta på gamla OTH-avsnitt.

Ha en trevlig!


/moa

gullalice

alice gästbloggar

Godmorgon. Jag är då Alice Paronitti Janson. MoaLees skitcoola kompis. Jag äger ett slott, jag har 5 grisar och 10 kor. 4 hästar och 5 hundar. Min pappa är kungen och min mamma är Paris Hilton och min bror är medlem i Jonas Brothers. Så... ut i från detta är jag då MoaLees coolaste kompis.
MoaLee och jag går alltså på Rytmus tillsammans. Där sjunger vi och har de mysigt i sofforna. Men vi det är inte allt vi brukar göra. Vi brukar sitta och prata om livet och äta morötter också. Mycket trevligt. MoaLee är verkligen en utav de äkta på skolan. Hon är helt fantastisk! Så med detta vill jag bara berätta att vi mår bra och att jag tvingade mig till att få skriva detta inlägg, hah! Hare gött alla korvar och knäckebrön.See ya!
Ps. Vi ska gå på Snabba Cash på fredag!


Den Första Blåklockan
Här ser högra ögat från vårt sätt att se det, ut som ett avatar-öga. inte sant?

Ja, jag har fått mitt livs första blåtira. Mycket spännande!

Det var igår, på träningsmatchen mellan 94-stadslaget och oss som en tjej armbågade mig mitt på ögonbrynet.

Utöver det mår jag bra, sitter själv hemma i lägenheten och tar det lugnt. Om en stund kommer Alice hit och tar det lugnt tillsammans med mig.

Ledsen för dålig uppdatering, men jag hade inte någonting att komma med.

hejsvejs.

Yxbacken & hemmagjord pizza

God kväll!

Här sitter jag, med mamma till vänster och carolina till höger om mig. Vi tittar på film, käkar vår egna pizza och bara myser.

Igår sov filippa över här, vi spelade monopol och tog det mest lugnt. Carro kom, filippa åkte och sen bar det av till norrköping och yxbacken för skidåkning. Det var jättekul, trots den lite för isiga backen - skönt att röra lite på sig!

Väl hemma hoppade jag & carro ut i snön och brottades, gjorde snöänglar och drack sedan varm havremjölk med chokladsmak!

Jag börjar verkligen gilla vintern, i alla fall nu när det är riktigt kallt.
Carolina & Mamma inne i värmestugan.

Jag måste bara tillägga - jag och carolina placerade varsin marsmallow på våra pizzor. Det har åtminstone jag drömt om sen jag såg Grynet göra sin godispizza. Det smakade inte helt oväntat sockrad skinka, ingen succé!

Harligt att hora

Här har jag varit i en natt:Hos familjen Magnus, Anette Joel & Gina Hjelmare!

jättemysigt, trevligt, roligt, bra.

Och så har jag fått en kommentar på inlägget där jag skrev att mamma var bäst... det var pappa som skrev "Harligt att hora! Glom inte att jag ocka ar bast! :)"

Läs det precis som det står. Kul.

Nu kommer Filippa hit snart!

och jag vill tacka......

Hej!

Jag tänkte egentligen bara tacka alla som gjorde min nyårsafton så bra! Speciellt tack till Emma och Amel för festerna. Också tack till fina Filippa som jag hängde med hela kvällen!

grymt.

Nu sitter jag & tittar på skrapet på tv4. Kanske är jag gammalmodig, men det är ju så roligt att titta på när andra vinner pengar, trots att ingen får miljonerna någon gång.

Ja, hur som helst. Nu måste jag sätta igång med denna dag. Idag har jag exakt en vecka kvar av lovet - en vecka är lika långt som en höstlov, ett sportlov, ett påsklov osv, så det är inte så kort som det låter!

ta vara på det!


Bild från i somras utanför smultronstället. Brun & fin.

Lov är toppen & min mamma är genombra

Det bästa med att ha lov är att man får chansen att träffa alla som man aldrig annars har tid att träffa. Att jag har tid att göra saker som jag aldrig annars gör. Som att umgås en hela dag med min mamma, som att åka skidor med en massa kompisar, som att käka fina middagar tillsammans med en bästa vän osv osv.

Jag älskar lov.

Jag tycker också väldigt mycket om skolan och mitt "nya" liv, men det är så härligt att åka hit till katrineholm och bara känna hur tryggt allting är här. Inga tider att passa, inget schema att följa, ingen som säger vad jag ska göra, ingen tvång på att tvätta och laga mat.

Antingen är jag bara väldigt barnslig, som saknar min mamma så mycket som jag annars gör, eller så är det ett läskigt vuxenpoäng som bevisar att jag börjar uppskatta vardagliga saker såsom att få mat(!) på bordet.

Åh, jag mår så bra!

Tänk er själva att ha någon som kliar en på ryggen när man ber om det, som skämmer bort en med underbart god mat, som går på bio med en, som shoppar kläder med en, som säger "du ser lite blek ut, vi måste sola!" och tar en till det bästa solariet hon vet, som lägger ansiktsmask tillsammans med en, som hyr en dålig tjejfilm till en.. men som också är en otroligt bra kompis som man kan prata med så fort man vill. Låter inte det fantastiskt så säg?

Min mamma är bäst.

KUL!

Jag listar de snyggaste som varit, är och kommer bli i hollywood. 
Whitney                                                                    Jude

Kiera                                                                    Robert/Edward
Heath                                                                      Jennifer
God natt.

barran bloggar

Halloj.

Min kära vän carolina har lovat att börja blogga mer det här året, så jag tänkte ge henne några läsare. LÄNK TILL HENNES BLOGG

Förra året skrev hon ca 8 inlägg mellan april och december. Bra jobbat!

Hur som helst. Idag ska jag fara till Norrköping med min mamma och göra slut på lite julklappspengar. Jag vet inte vad jag ska köpa eller vart men någonting fint lär jag ju hitta på rean eller orean!

Ha en bra dag.

UT MED DET GAMLA & IN MED DET NYA

Mitt år 2009.

 

Som jag gjorde förra året så börjar jag med en bild från förra årets nyårsfirande. Den enda bild som jag är med på i princip, så det fick bli en när jag skyltar med min Xide...

 

 

Vintermånaderna gick, de var rätt lugna. Jag fick en till kusin som heter Lucas, och..

 

 

..seeeeeeeeeeen var det musikalveckorna i nian. Två veckor av umgänge med skolans alla nior. Jätteroliga veckor faktiskt.

 

 

Under musikalveckorna lärde jag känna Jesper, som jag spenderade resten av min fria tid med. Han & Filippa. Jesper, Filippa, Hugo och jag bestämde att vi skulle grilla och bada för första gången någon gång i maj, och det gjorde vi. Eller Jag & Jeppe i alla fall.

 

 

Sen hade niorna på tallås & söder konsert tillsammans med Andreas Jonsson. Min förutnämnda väninna Filippa blev kär i hans svettiga armhålor och flottiga hår. Jag menar faktiskt kär. Hon var jättenere på kvällen efter den där konserten.

 

 

Sen var det avslutningsmiddag och bal.

 

 

Simon tog studenten! Grattis!

 

 

och sen gick jag och mina vänner ut 9an och hade en rolig avslutningskväll!

 

 

Jag träffade kära Michelle i början av sommaren. Vi hade inte träffats på 2 år innan det. Kul!

 

 

Och här kommer några bilder som slipper smårubriker som ska symbolisera den bästa sommaren i mitt liv.

 

 

Under sommaren var jag i Thailand och Kambodja. Jag umgicks med Jesper & Filippa mest hela tiden, jag var med och tog silver i Partille Cup, var på världens roligaste klassfest hos Herman där Fredric tog sig en överdrivet lång kvällspromenad iklädd kalsonger. Kläderna slängde han i ett dike.

 

Efter sommaren flyttade jag upp till Stockholm tillsammans med min bror. Jag började på skolan YBC nere i Sickla...

 

 

...där jag gick i fem veckor för att sedan fortsätta min resa, så jag började på Rytmus där jag gick ut min första termin i gymnasiet.

 

 

Farfar Eric gick bort. 81 år gammal. Det var årets faktiskt enda tråkiga händelse, som jag kan komma & tänka på. Han betydde så mycket för hela min släkt och det var en riktig förlust och jag saknar honom så att det gör ont ibland. Världens bästa farfar var och är Eric.

 

 

Små ting fick mig att se allt från den ljusa sidan, som att snälla Emma kom och hälsade på mig & lärde mig att göra sushi helt själv. Fin tjej den där Emma.

 

 

Sen svepte julen förbi, och det var en mysig tid. Känns inte som att den är över, men den här julaftonen var riktigt mysig!

 

 

Och en bild från nyåret 2009/2010 som får avsluta detta inlägg. Tack för detta år!

 

 

Och som förra året önskar jag alla en god fortsättning och att år 2010 går dubbelt så fort som 2009, för tiden går undan när man har roligt och 2009 har gått nästan för fort!

 

Kramkram.

 

 


Om jag blir bra på handboll...

Pappa om furt:
"Hej du, har sitter jag pa Ko Lanta och laser om vad du gor, visst ar det oooooorattvist :)
snart ska vi bada
kramar pappa"


Jag unnar honom det. knappt. kanske.

En rolig grej är ju att han lovat mig att jag ska få följa med till Thailand om jag blir bra på handboll igen. Då åker vi i februari!

Nu ska jag hämta alla mina prylar hos filippa, sen köpa och laga mat.

HEJS

RSS 2.0