Hur en tradition förändras och sedan blir tradition.


När jag var liten firade vi alltid jul i rättvik, dalarna. Där var ofta hela släkten.. i alla fall pappas släkt... Okej, inte hela släkten. Monica, roger, erik, agneta och christer.. och farmor och farfar såklart (de bor där).
Jag låg alltid sömnlös natten till julafton. Jag tänkte alltid på vad paketen skulle innehålla och hur besviken jag skulle bli för ett mjukt paket. När klockan blivit 7 orkade jag aldrig ligga kvar, så jag gick upp och kollade på julkalendern osv. Jag väckte ivrigt min bror och sa att vi skulle kolla på alla paket. Vi hittade alla som vi skulle få och sen satt vi och gissade vad det kunde vara.

Efter en lång förmiddag var det dags för lunch. Jag åt aldrig mer än ett ägg och några köttbullar, jag ville så fort som möjligt kolla på kalle anka. När jag ätit klart skyndade jag på simon att äta fortare. När han äntligen var klar sprang vi in och upprepade julklappsgissningen. Strax efter det började kalle. Vi skrek på släkten att komma och sätta sig tillsammans med oss. Efter ferdinand blev jag alltid en smula uttråkad. Men det blev minsann inte de andra. De såg alltid klart på hela julgrejen.
Så snart det var slut åt vi alltid middag. Även då åt jag en ägghalva och några köttbullar, i väntan på paketöppningen. Middagen tog timmar och år! Jag skulle ha kunnat ruttna under tiden alla vuxna var klara.. så kände jag då i alla fall.

Några miljoner år senare var alla mätta och belåtna, då var klockan alltid 18.00, konstigt nog. när klockan slog sex sprang jag och simon bort till fönsret i vardagsrummet och spanade efter lyktor. Även detta kändes så hopplöst eftersom något ljus aldrig dök upp... eeeellleeeerr;) Vi såg ljuset, vi såg ljuset! Tomten var här!
Både jag och simon studsade av förväntansfull och sprudlande glädje! Eriks reaktion minns jag inte, för jag var väldigt självupptagen! haha... nåväl. När tomten äntligen satt sig ner och började dela ut klappar satt jag så tyst jag kunde. Livrädd för tomten var jag redan då. Jag tackade snällt efter varje paket.
Idag minns jag inte om jag tog det största eller minsta paketet först. Jag tar alltid det största sist nu i mina dar i alla fall.

När vi öppnat alla presenter så lekte jag med mina saker enda till jag kollapsade av trötthet.

Nu, såhär om tiden eller hur jag ska uttrycka det, så firar vi alla våra jular hemma hos oss. Jag vaknar strax innan julkalendern och då hänger det alltid en strumpa på min dörr med några rara presenter i. Gröten står alltid klar på spisen, men den rör jag inte före alla andra vaknat. En annan tradition är att jag går in i vardagsrummet och säger "det var den finaste julgranen någonsin" (händer varje år).

Sen sitter jag där själv och tittar på barnprogram. Efter någon timme vaknar mamma, sen pappa och sist simon.

Se hur traditioner kan förändras med åren.. och dedär sprudlande julpirret var flera år sen jag kände. Men ikväll längtar jag. Jag längtar till att jag ska bli trött och kunna sova. Jag får gråtklumpar i halsen när jag skriver om detta. Det sitter så djupt.

Julen är här.

Den bästa i hela världen


Satt och öppnade julkort och fick syn på ett som önskade god jul från Green Cross. Gryyymt. Min familj är snäll mot miljön.

Imorgon är det julafton. Pappa står och blandar vodka med pepparrotsvisp. Han är så uppfinnig!
Undrar egentligen vad han tror att det kommer smaka.. jag tror i alla fall inte att det blir gott.

Nu ska jag bära ut lite lådor. Ha en god jul om jag inte uppdaterar i morgon!

ps. Nu stoppade pappa in vodkan i mikron... undra vart han kommer ifrån..

___________________________________________________


En bild på största delen av min släkt. Det är den bästa släkt i hela världen.

låtarna


bildval: Daniel är duktig på musik.. hmhmhm , dodoudduudd

Du får inte - sonja aldén
Heal the world - michael jackson
Tro - Marie fredriksson
Autumn - paolo nutini
Samson - Regina spektor

Ska jag spela in nu.. good luck chuck

ensamrätt.

Okej. Jag har insett att bilden som ska föreställa mig när jag sjunger inte ser verklig ut. Simon & Jojje skrattade ur sig det igår. Men det är i alla fall ett tappert försök, så det får vara kvar! .... för jag vet inte hur man ändrar....

Jag sitter och tittar på "skägget i brevlådan" på svt.se. Det är faktiskt ganska kul! .. Lage är bäst.

Idag ska jag spela in en skiva till min farmor, som hon ska få imorgon. Grejen är den, att förra året fick farmor ett kort av mig där det stod att hon skulle få en skiva där jag sjunger. Men den skivan har jag inte gjort på hela året, så nu gör jag ett nytt försök. Hon har nämligen önskat sig det i ca 3-4 år.

Vi hörs senare! have a nice danföredoppare!

Julen är här.


Nu börjar julkänslorna strömma in. Jag dammsuger, mamma och pappa ska iväg och köpa julklappar. Simon och hans vän ligger fortfarande och sover. Vilken känsla!

ironi.
Grinchen går på tv. Fast det är den svensk-dubbade versionen, och det suger.
Anyway.

Lite mer seriös då.. Jag känner att julen har kommit på riktigt nu.. eller åtminstone är på god väg. Det enda som saknas är snö. Tänk hur vi har förstört Jorden när inte ens snön kommer. Det hör ju till vintern! Snö. Det ska vara så, men, nej..

I alla fall. Jag känner mig jättenöjd med julklapparna som jag skä skänka! Minst 20 st, I sweaaaar!

Hejdå!

LIDL

Ska det vara så svårt att skriva ett inlägg?
Det har gått så lång tid sen sist, och för varje dag som går får jag mer att berätta men då orkar jag inte skriva när jag kommer hem på kvällarna.

Jag kommer aldrig att kunna bli bloggare..

AYA. Vad har hänt den senaste veckan? Själv har jag gått i skolan, varit i sthlm en hel del, haft luciatåg, fått tillbaka prov m.m.
Nu sitter jag på mitt rum, lyssnar på destinys child´s "emotions", och njuter av lovet.
Imorgon har vi match mot föräldrarna. PISKA!

På onsdag är det julafton. Gruuuumt.

DAGENS:
It's a must (det var reklam för julmust.. kul! haaahaaa. LIDL)

Julen.Jag upplever julen som en tid då man ska vara givmild och tänka på andra. Det är i alla fall budskapet jag får när jag lyssnar på kloka människor; att man ska tänka på de fattiga och sprida lycka och kärlek.

Sen har vi ju dedär med miljöhot... vi ska tända ett ljus för den och för den hit o dit, men det enda alla gör är ju att vi låter lamporna stå på och sätter extra mycket energi och dylikt på lystrassel i träden.
Är det verkligen så bra för de fattiga länderna?

Nu har i alla fall jag ägnat en tanke åt de som inte har det lika lätt som jag.

Snällissssss!

"så låt oss vandra vida, till varje hem och hus. Och ge av våra gåvor, av värme och av ljus"
(min replik imorgon på lucia-konserten)

hat!

Jag hatar blogg.se! Jag skrev ett långt jävla inlägg om jävla dödsstraffjävel och så försvann inlägget!

kortfattat: Nu ska hela klassen ner till klassrummet och bråka om dödsstraff, om det är rätt eller fel. Jag är i gruppen där vi tycker att det är fel...

Men, döda blogg.se!

grr

Ett kort inlägg,

Denna vecka ska jag inte plugga över huvudtaget! Nu ska jag ner och äta, sen blir det som vanligt träning!

Pussi!

uugggg

SKulle logga in på msn nyss och försöka få ut lite om vad man ska plugga på till provet vi har imorgon. Men, ingen var online. Eller jo, 80 pers var online men inte en jävel gick i 9a1. Turdååå.

Ska gräva ner mig i studierna igen! hej

Du får inte.

Du får inte knacka på min dörr, om du inte är beredd att komma in,
du får inte göra om mitt namn och börja kalla mig för din.
Du får inte vandra på min väg utan att visa mig ditt mål,
och inte stjäla av min godhet för att fylla upp ditt hål.
Du får inte riva mina murar som jag omsorgsfullt har byggt,
om du inte skyddar mina drömmar så att jag kan somna tryggt.
Du får inte ha mig som en dröm när jag vill vara din verklighet,
du får inte säga att du hoppas om du inte tror du vet.

Du får inte röra vid mitt hjärta,
som om allt var uppenbart
Men jag önskar inget hellre,
än att du gör allting mot mig snart.

Sonja Aldén.

Luberts...Man kan inte tro att en så liten människa kan innehålla så mycket!
Idag knuffade hon in mig i väggen så att jag fick ännu mer hjärnskakning än innan. Sen hade hon sönder min tvålflaska. UND SO VEITER (och så vidare)...

Luberts...

what happens in björkvik, stays in björkvik.

Efter en ännu en helg av fest och handboll är jag precis lika trött som vanligt. Ändå väljer jag att skriva ett sista inlägg innan jag ska (sätta på en film, läsa en bok) sova.

Jag orkar inte skriva så detaljerat. I fredags var vi och hängde hos Fredric. Det slutade bra för min del, men inte för vissa andras. Haha, Daniel din klena jävel! :) Och filippa, hahah. Ja, som jag & carro brukar säga, "what happens in björkvik, stays in björkvik". OK?
Nog
Lördag morgon begav jag mig till eskilstuna, sedan stockholm. Jag & matilda fick bo i samma hotellrum. det var lugnt och skönt tills vi fick reda på att loffe sov på andra sidan väggen! Men.. vad gör man inte för laget? En för alla, alla för en, du vet. Så, jag passade på och gjorde nog hennes kväll.. läs hennes blogg annars. länken står där borta.

Söndag, idag.. första advent, i believe. Imorgon är det måndag och hundra dagar sen jag & jojje var på lars winnerbäck! Det betyder att jag(och jojje) ska ha tröjorna som vi köpte där. Imorgon alltså.

Men.. nu är det redan imorgon. Så, nu ska jag slå på filmen shrek och sova lite.

llaallallallalaasåsååsåsåslallalalallalalala

ni vet att ni älskar mig, XOXO. leeeeek inte

RSS 2.0